Ledig torsdag

Och gissa vad jag hittade på då?

Dum fråga... ;) Blev Återvinningen en sväng. Va där precis när de öppnade och det verkade som det lönade sig!

Det blev en krok




En miniplättlagg som passar bra för värmeljus



Och en Höganäs-senapsburk (apotekets). Den var diskad, men inte tillräckligt. Min bil stinker av senap... och jag som inte ens tycker om senap...



I tisdags var jag en sväng på Hjärta till hjärta och hittade den här söta fågeln.



Jag tror nästan att det börjar bli vår. Livslusten har återvänt och med den en fruktansvärd längtan efter att fixa och dona och inreda hemma och att fynda en massa fint på loppis!

På återseende!



Lördagsrundan

Idag blev det en loppisrunda i Linköping igen med A. Först åkte vi till Hjärta till hjärta där A fyndade en massa fint. En gammal karmstol, en träburk med lock (vet inte vad de kallas, och lite emaljerade saker. Jag hittade en glasburk, de här mångkantiga är inte mina favoriter egentligen, vill ha de kvadratiska, men jag kunde inte låta den stå kvar. Har lämnat kvar den på hyllan två eller tre gånger förut nämligen. Min dröm om ett "walk-in-skafferi" lever kvar...



Burken är lite blöt inuti pga jag började diska den innan jag fotat den.

Hittade även två teskedar av modell "Rosen" som en vän samlar på. Sen var det bara att fälla baksäte och knöka in stolen. Och tänka sig, den fick plats! Tur det!

Sedan gick färden mot city och Myrorna. Där var det rätt ont om fyndmöjliheter. A hittade en gjutjärnsgryta med emaljerad utsida och jag en "Rosen"-gaffel. Det är roligare att fynda för egen del än åt andra, men samtidigt saligare att giva än att taga så helt illa var det ju inte :)

Därefter begav vi oss ut till Hackefors och Återvinningen. Vid det här laget var det skönt att komma till en loppis som har toalett! Jag hittade ett fat eller fruktskål eller vad man ska säga. En metallram med trä virat inuti.



Det syns inte på bilden men det har en liten fot som det står på. Går åt fruktansvärda mänger frukt om man ska fylla det, men man kan ha annat i det också, eller bara ha det som det är som prydnad.

Sist på rundan var Prio1. Jag hittade en munkjacka och en stickad tröja, A hittade två glas av en sort som hon sedan tidigare hade fyra.

Sen gjorde vi misstaget att tro att vi skulle kunna gå in på IKEA och fika. Hahahahahaha. Så skrattretande att tro det. Det var säkert 100 meter kö fram till kassan i restaurangen. fick bli fika på annat ställe...

Nöjd och glad är jag nu hemma igen. Får se vart nästa loppistur tar oss!


Två fula blev en fin!

En fin bild i en ful clips-ram...





och...





en ful bild i en fin träram...







...det blev en riktigt fin tavla!




Årets första fynd!

Det blev en sväng in till Motala för att kika lite på rean och för att gå på loppis förstås!

Först blev det en premiärtur till Bruksboden på Drottninggatan. Jag har inte varit där tidigare, bara tittat genom skyltfönstret när det varit stängt. Tyvärr var det inget vidare. Jättedyrt och knappt något där inne alls. När en loppis säljer IKEA-tavlor för 1-300kr, då säger det en del om stället. Men nu vet jag det så slipper jag fundera på att åka dit igen.

Sen blev det en sväng till Återvinningen. Där var turen desto större! Hittade faktiskt en hel del!

Två till synes nya pärmar i liggande A5 till finaste pojken. Två teskedar och en dessertsked av modell "Rosen" till en kompis som bett mig hålla utkik efter såna bestick.

Sen hittade jag en vas. Den är från IKEA, inget märkvärdig alls, men tulpaner gör sig väldigt fint i den. Det enkla är det vackra, heter det ju. :)



Hittade även ett fat med frostad botten med en stjärna slipad i. Jag vet inte vad den är tänkt att användas till, jag tror iallafall att det är ett fat och inte ett lock, annars skulle väl dekoren varit på andra sidan.


Jag tänkte använda det som ljusfat men man skulle även kunna tänka sig att ha det som fast till exempelvis en syltburk så det inte blir en ring på bordet om man spiller lite när man tar sylten.



Lite synd bara att man inte ser den fina stjärnan när ljuset är på plats... Om någon vet vad detta är, får ni gärna berätta!




Svacka

Det har varit lite dåligt med fynd på sistone. Vet inte om det beror på att folk har varit lediga och haft mer tid att gå på loppis och ta fynden för mig ;) Det har varit lite utplockat faktiskt. Och så har många loppisar satsat på julsaker och det är väl inte det jag letat mest efter.

Några fynd har det blivit iallafall!



Två ljushållare att sätta på väggen. Har inte riktigt bestämt var jag ska sätta dem, glaset sitter så löst att det inte kommer bli någonstans där man går förbi och kan riskera att slå ner det iallafall. Måste hitta några snygga spikar att sätta upp dem med också.



Fin zebra i trä. Har nog stått i någons fönster för ränderna är väldigt blekta på andra sidan, men det gör ju inget för det är ju den här sidan som liksom är framsidan och jag hade tänkt ställa den på en hylla.


Flätad korg. Kanske blir en ytterkruka till en blomma eller till att lägga småsaker i. Fin är den iallafall, tycker jag!


RSS 2.0