Rosmarin

Så heter mina vita assietter som jag skrev om häromdan! Av en tillfällighet hittade jag en sida där de finns med på bild. Mina har dock inte namnet tryckt på undersidan, men något tvivel om att det är dessa är det inte. Kul att hitta dem!


http://www.porslinsbutiken.se/Sidor/Rorstrand/Rosmarin/Rosmarin,%20assiett.html


Lite äldre fynd

Tänkte att jag skulle visa lite fynd jag gjort tidigare!



En sån här ljuslykta har jag haft i flera år, och för några veckor sen hittade jag en likadan till! Tänkte att det sksulle bli fint med ett par. Måste bara hitta ett par finare krokar eller spikar att sätta upp dem med, en vanlig ful skruv passade ju inte alls...


Fyra vinglas med slingrigt mönster hittade jag för nästan två år sen på loppisen i Borensberg. De var goda att dricka ur. Fast används så sällan eftersom jag nästan aldrig dricker vin. Man kan förstås dicka annat ur dem, men konstigt nog blir det sällan av att man tar fram finare glas till vardags, vilket är dumt. De är åtminstone fina att titta på när de står i vitrinskåpet!




Sex vita assietter från Rörstrand, även dessa från loppisen i Borensberg, fyndades i våras. De var svåra att ta kort på men kanten är liksom randig. Det står inte under vad de heter, men är det någon som känner igen dem får ni gärna berätta det!




I samma veva som jag hittade assietterna här ovanför, hittade jag även dessa söta uppläggningsfat. De påminner mig av någon anledning om morfar och mormor, kanske är det stilen på något sätt för jag kan inte minnas att de hade några sådana.




På ovansidan är de märkta med ett N i en ring eller ett O och i botten Gustavsberg och NK. Är de tillverkade åt NK? Vad betyder märkningen på ovansidan? Berätta gärna om ni vet eller har någon idé!


Den gångna veckans skörd

I torsdags var jag ledig och då blev det förstås en loppissväng!

Först åkte jag till Återvinningen i Motala. Där hade de 50% på alla julsaker som var kvar. Trodde jag skulle kunna fynda något fint pynt, men det var väldigt utplockat och det som var kvar var mestadels skräp faktiskt. Glad att jag var där när de först tog fram alla julsakerna för några veckor sedan, då jag hittade en fin julbock och två söta grisar i halm. I övrigt var det tyvärr också rätt tunt på fyndfronten, kanske beroende på att jag varit på Återvinningen rätt ofta på sistone. Fyra fina skedar fick dock följa med hem.



Sen blev det en tur till loppisen i Borensberg. Där hittade jag två korgar eller burkar eller vad jag ska kalla dem.



De blir fina till diverse småprylar i badrummet!


RSS 2.0